Забранява се износа на предпазни средства, както и дезинфектанти и техни

...
Забранява се износа на предпазни средства, както и дезинфектанти и техни
Коментари Харесай

Забраняват износа на предпазни средства, дезинфектанти и техни производни без разрешение на здравния министър

Забранява се износа на защитни средства, както и дезинфектанти и техни производни, без позволение за експорт, издадено от министъра на опазването на здравето или оправомощено от него лице. Забраната е в действие за интервала на деяние на Регламента за осъществяване на Еврокомисията. Това стана ясно след изключителното държавно съвещание през днешния ден.

Тази възбрана е подлежала на нотификация според Директива на Европейския парламент и на Съвета. България е нотифицирала възбраната, както са създали и всички други страни - членки, на Европейския съюз, които са въвели сходни забрани, оповестяват от държавната осведомителна работа.

С Регламента за осъществяване (ЕС) 2020/402 на Комисията, влезнал в действие на 15-и март т.г., се цели да се ограничи износа и по този метод да се предотврати възможен дефицит на защитни средства, чието търсене се изостри през последните дни и се чака да продължи да нараства доста в близко бъдеще, с оглед задълбочаващата се епидемиологична конюнктура, породена от COVID-19. Регламентът планува способените органи на страните членки да издават позволение за експорт отвън Съюза на защитни средства.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР